Прогнозата на синоптици сочи, че през уикенда ни очаква почти пролетно време

Синоптици алармираха, че се задава поредната метеорологична аномалия и разкриха докога ще продължава да ни мъчи студът, който е сковал страната.

Докато на някои студеното и снеговито време им допада други пък не спират да си задават въпроса докога ще ни измъчва този студ. Синоптици прогнозираха, че студът ще продължи до четвъртък. Дотогава обаче, макар да остава само още един ден ще продължи да нахлува студен въздух с до умерен, а в някои части на страната и силен север-северозападен вятър.

[caption id="attachment_433345" align="alignright" width="300"]Прогнозата на синоптици сочи, че през уикенда ни очаква почти пролетно време Прогнозата на синоптици сочи, че през уикенда ни очаква почти пролетно време[/caption]

Максималните температури през днешния ден не надвишават три градуса, а на места те дори са под нулата, макар и малко. Синоптици от БАН успокояват, че още от утре вятърът, който създава допълнително усещане за студ ще започне да отслабва и ще е до умерен. Той обаче ще продължи да довява студен въздух към страната ни. Температурите ще продължат курса си надолу и минималните стойности ще са между минус 15 и минус 14 градуса в североизточната част на страната и малко по-високи – минус 5-минус 4 градуса в южните части.

Синоптици от БАН прогнозират, че в нощта срещу четвъртък вятърът ще започне да утихва, но пък за сметка на това в четвъртък сутринта ще е доста студено. През деня отново ще започне да подухва слаб ветрец, който ще се ориентира от югозапад и ще повиши слабо дневните температури спрямо предишните дни. Над много райони в страната облачността ще намалее до слънчево време. Затоплянето ще продължи и в петък, но по-късно през деня облачността отново ще започне да се увеличава и на места се очакват нови превалявания от сняг, пише vsekiden.com.

Според последната информация страната ни ще бъде обхваната от нова климатична аномалия още до края на тази седмица. Утре на отделни места в северозападната част на страната градусите ще паднат до минус 20. Само в рамките на едно денонощие обаче температурите ще полудеят и отново ще тръгнат нагоре, скачайки с 30 градуса наведнъж. Според синоптичната прогноза в петък, събота и неделя ще се радваме на почти пролетно време с температури до 15 градуса над нулата, пише pik.bg.