Дженифър Анистън публично порица кандидатът за вицепрезидент на републиканците Джей Ди Ванс, който в желанието си да уязви демократите, нанесе жестока обида на всички бездетни жени в Америка. Актрисата беше провокирана от изявлението, че жените, които нямат деца са "нещастници с котки, които нямат деца и страдат, че не са доволни от живота си". Той налетя на Камала Харис, уязвявайки я, че няма собствени деца, а е мащеха на децата на съпруга си, но тази, която реагира, изненадващо беше Дженифър Анистън. Актрисата даде гласност на скандала в социалните мрежи, публично заклеймявайки Ванс. "Не мога да повярвам, че това са думи на един кандидат за вицепрезидент на Америка. Господин Ванс, моля се един ден дъщеря ви да има собствени деца и да не й се налага да използва ин витро услуги. За нещастие, милиони жени по света нямат друг шанс да сбъднат мечтата си да бъдат родители, ако не е медицината", заяви актрисата.

Самата тя признава, че това е най-голямата й болка и се чувства лично уязвена от думите на кандидата на републиканците. "Много съжалявам, че навремето никой не ми каза "замрази си яйцеклетките". Пиех чай, пиех билки, пробвах с китайска медицина, пробвах какво ли не, но корабът беше отплавал и нищо не помогна", казва още звездата. Тя споделя, че фактът, че не е имала шанс да роди собствени деца силно я наранява, затова приема и лично обидата.

Анистън разкритикува опитите на Ванс да забрани и ин витро процедурите да са достъпни за жените, които нямат деца. "Искрено се надявам един ден дъщеря ви да не трябва да използва алтернативни методи да има деца, защото в момента вие се опитвате да й забраните това право", пише още звездата от "Приятели". Ванс, който има двегодишна дъщеря и едногодишен син все още не е коментирал отговорът на актрисата. Мнозина обаче предполагат, че агресивната кампания на Тръмп срещу Харис ще смени посоката си, тъй като точно този въпрос е твърде горещ картоф, който може да му струва влизането в Белия дом през януари догодина.