Придворни признаха, че поведението на Меган Маркъл е било изключително провокативно от самото й влизане в двореца Бъкингам. Вътрешни източници от кралската администрация споделят, че херцогинята на Съсекс е показало смущаващо поведение още от самото начало.

Според тях Меган е била изключително провокативна от самото начало и е демонстрирала изключително нахално отношение към тях. "Имаше знаци, че използва Хари за трамплин и не е искрена, но за съжаление не реагирахме навреме", коментират придворни. Други добавят, че Меган е била много предизвикателна и се е опитвала да доминира от самото начало. "Тя дори обвини Мишел Хюсеин, че е дирижира интервюто им, твърдейки, че е представила по невероятно студен и стерилен начин годежа", споделят те. Самата водеща, която първа взе интервю от Меган и Хари, заяви, че се чувства обидена от нейните изявления. "Моето интервю беше достатъчно открито, без предварителен сценарий. Меган и Хари приеха аз да взема първото им интервю, независимо, че госпожица Маркъл заяви, че предпочита Опра Уинфри. Но е обидно моят професионализъм да се подценява по този начин", казва още тя.

Придворните са убедени, че съпругата на принц Хари от самото начало е смятала да се възползва от вниманието към себе си, очевидно, за да осребри известността си. Бягството й с Хари също е добре обмислен акт, според тях. "Тя бързо си е дала сметка, че далеч няма да живее приказен живот като принцеса, нито че ще може да измести Кейт от фокуса на вниманието. И докато беше на върха на популярността, постъпи по най-добрия за нея начин — избяга в Холивуд, където натрупа милиони",  казват още те.

И изказват съжаление, че семейството не е спряло Хари да извърши толкова голяма грешка...