Михаел Шумахер вече общува с очи със семейството си и лекарите

Михаел Шумахер вече разпознава гласа на съпругата си Корина. Седемкратният световен шампион във Формула 1 излезе от комата и реагира на звуците край него като най-силно това се случва чува гласа на Корина. Освен това пилотът успява да общува с очи със семейството и лекуващите го лекари. Михаел Шумахер вече диша сам, без помощта на апарати, разкри мениджърката му Сабине Кем.

[caption id="attachment_413379" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер разпознава гласа на съпругата Михаел Шумахер разпознава гласа на съпругата[/caption]

Спортистът е загубил около 20 килограма от теглото си заради половингодишната кома, в която изпадна след ски инцидент в края на декември миналата година. Физиотерапевти раздвижват редовно мускулите му, за да ги поддържат активни въпреки дългия период, в който не са били активни. Специалистите обаче се въздържат от коментари дали Михаел Шумахер ще може да се възстанови напълно и ако не, какви ще бъдат последствията от шестмесечната кома,в която беше.

В момента Пилето се намира в швейцарския град Лозана в специализирана рехабилитационна клиника, където беше преместен от болницата в Гренобъл, предават от "24 часа".