МВР проверява депутатката от ГЕРБ Славена Точева за търговия с гласове, които според разследващите полицаи са осигурявани от мастития наркобос Николай Тошев – Чирпанския и финансирани от бизнесмена с магураджийски прякор Даниел Славов – Дидо Дънката.

 

Поне три съдебни производства за купуване на гласове се водят срещу Николай Чирпанския. Те се наблюдават от варненската Районна прокуратура. И по трите случая водеща версия е, че бандитът с обемисто досие е работил конкретно за интересите на Славена Точева.

 

 

Мастит наркобос купил гласове за секси депутатката  Славена Точева

Славена Точева

Около 33-годишната Точева се разшумя, след като на изборите, които се проведоха на 2 април, брюнетката покори нови преференциални върхове – за нея гласуваха с лични предпочитания рекордните за Варна 10 155 души. Тя бе трета в листата на ГЕРБ-Варна, но отново влиза в парламента, благодарение на впечатляващия си личен изборен резултат.

 

МВР обаче с основание смята, че брюнетката не се радва безплатно на народната любов, а ударно се занимава с покупката на гласове. Съмненията изникнали още през април 2021 г., когато тя влезе изненадващо в НС с над 6000 преференции и от 25-то място във варненската листа финишира втора.

На предходните избори, проведени на 2 октомври 2022 г., тя отново влезе в НС, след като спечели впечатляващите 7 306 преференции.

 

Мастит наркобос купил гласове за секси депутатката  Славена Точева - Снимка 2

Николай Тошев – Чирпанския

Събраните от МВР-Варна данни сочат, че основен принос за третото й поред влизане в парламента има наркобосът Николай Тошев – Чирпанския. Публична тайна е, че 42-годишният гангстер е водеща фигура в наркоразпространението във Варна и региона, а криминалната му структура контролира и солиден дял от нелегалния лихварски бизнес.

 

Припомняме, че той излезе предсрочно от зандана през лятото на 2020 г., след като излежа 4 г. в пандиза като бос на наркобанда. Бе и основен заподозрян за убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков, както и за екзекуцията на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Той обаче не се сдоби с обвинения за нито едно от поръчковите убийства и до днес.

 

Мастит наркобос купил гласове за секси депутатката  Славена Точева - Снимка 3

Дидо Дънката

Запознат от Вътрешното министерство издава, че варненското МВР е събрало огромен доказателствен материал, че Чирпанския е купувал гласове за Славена Точева.

Три дни преди изборите за 47-мо НС, тогавашният МВР шеф Бойко Рашков разпорежда полицейска акция срещу Чирпанския и бандата му. Той обаче явно е предупреден и се укрива. За сметка на това в дома му са открити 3000 визитки на Точева с конкретни указания как да се гласува с нейната преференция на изборите. В рамките на същата полицейска акция е обискиран и офисът на варненския бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката, помещаващ се в собствения му бутиков хотел „Капитол“, разположен в центъра на Варна.

 

От там са иззети 23 000 долара и 12 000 лева. Все още се работи по образуваното разследване за изборни престъпления, макар то да е стартирало през есента на 2021 г.

През есента на 2010 г. Дидо Дънката попадна в епицентъра на гигантски корупционен скандал, след като бе арестуван в операция „Медузите“, заедно с тогавашния председател на ОбС-Варна и настоящ депутат от БСП – Борислав Гуцанов.

 

Славов е сред крупните варненски бизнесмени, чието богатство се оценява на над 150 млн. лв. Макар да бе арестуван по време на първия управленски мандат на ГЕРБ към днешна дата той е в добри отношения с варненската структура на партията именно заради бившата хостеса Славена Точева. Мълвата носи, че Дидо Дънката е в процес на развод именно заради любовна афера с нея. Заради любовната му афера с нея, той е в обтегнати отношения с влиятелния варненски бизнесмен Велико Желев, който трудно понесъл новата връзка на хубавицата.

Източник: Уикенд