Виваком зарибява възрастни клиенти със съобщения за тяхна сметка

Клиенти на Виваком се жалват, че мобилният оператор ги мами със съобщения.

Те уточняват, че набор от съобщения, които системата на Виваком изпраща автоматично от номер 1336 за участие в игра за спечелване на телефони и други видове награди, са за тяхна сметка.

Един от абонатите на Виваком пожелал анонимност твърди, че мобилните телефони на родителите му били затрупани с такъв род съобщения, които освен, че ги притесняват по всяко време на денонощието биват таксувани за тяхна сметка. Мъжът посочва, че преди известно време подочул коментари от други абонати на мобилния оператор, които също се жалвали, че заради тези съобщения плащали космически суми.

[caption id="attachment_435394" align="alignright" width="300"]Виваком зарибява възрастни клиенти със съобщения за тяхна сметка Виваком зарибява възрастни клиенти със съобщения за тяхна сметка[/caption]

Въпреки това той не повярвал, че е възможно да се случи подобно нещо, а и типично по български си казал, че дори и да има подобна измама, той няма да бъде засегнат. Да, ама не. Абонатът на Виваком се жалва, че това е чиста проба пладнешки обир. На всичкото отгоре подобни зарибявки се изпращат предимно на хора, които са над 60-годишна възраст и не са наясно какво трябва да направят, за да прекратят наплива от досадни съобщения.

В момента, в който измаменият абонат се свързал с оператор на Виваком, го успокоили, че може да спре тази игра с текст „стоп”, изпратен на същия номер. И това твърдение обаче се оказало измама, след като вместо да спрат да пристигат подобни съобщения, започнали да ги заливат с още повече такива.

Друг абонат на Виваком се жалва от същия проблем. Той недоумява защо, без да искат да участват в играта, е необходимо абонатите да плащат баснословни суми в края на отчетния период. Човекът си задава въпросът дали това е чиста проба кражба или просто престъпен пропуск в системата на мобилния оператор. Потърпевшите настояват главният прокурор на Република България – Сотир Цацаров да се намеси спешно по казуса, пише pik.bg. Изразяваме готовност да публикуваме отговора на Виваком, веднага щом бъде даден такъв.