Безобразието и дебелоочието на Цар Киро - Кирил Рашков не са никаква новина, но точно преди Великден така нареченото височество мина всякакви граници.

Невероятното дебелоочие на Кирил Рашков, известен повече като Цар Киро, не е нещо ново, но точно преди Великден така нареченото височество мина всякакви граници. В национален ефир бившият затворник Цар Киро обясни, че зад решетките си живеел добре като градинар, а пръстът, който показа на хората от Катуница пред съда в Пловдив, бил като поздрав, едва ли нещо като „добър ден“. Затова пък било нормално да му викат „Ваше величество“ и да се обръщат към него с титлата „цар“. [caption id="attachment_406248" align="alignright" width="300"]цар киро Безобразието и дебелоочието на Цар Киро - Кирил Рашков не са никаква новина, но точно преди Великден така нареченото височество мина всякакви граници.[/caption]

По телевизията Цар Киро се обясняваше как той се чувства и как неговото достойнство надхвърля всяко едно, което имат българските граждани. Заяви за себе си като човек с достойнство и чест, обясни навръх Разпети петък укривателят на данъци и инициаторът на убийството на Ангел. Хвалбите му, че „живее като цар“ с право вбесиха не само близките на жертвите от Катуница, но и всички добре възпитани и боголюбиви българи, които чакаха със смирение Възкресението. Затова, въпреки че в тези дни трябва да сме всеопрощаващи и добри християни, трябва да поздравим от своя страна Кирил Рашков по неговия начин. Само това заслужава, пишат от в. "Всеки ден" и му изпращат много поздрави с тези великденски яйца от карикатурата, която виждате, типично в стил Цар Киро, както той често поздравява хората, размахвайки именно този пръст , който се подава от яйцата, поседнали на прочутия му златен трон.