Индия на първо място по условия на труд, вижте кои са най-зле развитите страниИндия

държи първото място по условия на труд. Страната влезе в класацията за най-зле развити страни в света. Над 30 милиона души в целия свят живеят в робство, а най-голяма част от тях са в Индия. Ето кои са десетте страни, които са в конкуренция с нея

10. Бангладеш

Според анализите около 343 хиляди души в страната живеят в модерно робство – нехуманни условия на труд, ниски заплати /50 долара на месец/, ненормирано работно време и други... Според фондацията Walk Free Foundation основни видове робство в Бангладеш са робско условия за работа, най-често на чаени плантации и в риболовната промишленост и човешката експлоатация.

9. Мианмар

Според оценките тук, в ужасни условия живеят 384 хиляди души. Там се практикува работата по принуда, а много хора стават жертви на трафик, включително са изпращани на кариери в Индия. Други са изпращани в Тайланд, за да работят на риболовните кораби.

8. Демократична република Конго

Демокрация е спорна дума за Конго, след като около 462 хиляди души живеят в робство там. Животът там е опасен, а страната е известна с диамантените си мини, в които работят буквално роби. Това е и една от най-бедните страни в света.

7. Тайланд

Смята се, че 472 хиляди души живеят тук в нечовешки условия. И въпреки че е един от най-богатите региони в Югоизточна Азия, в страната има и много хора, които работят буквално като роби.

6. Русия

Според оценките, над 516 хиляди хора там живеят в модерно робство. Причина за това е до голяма степен и огромната площ на страната, която затруднява граничния контрол и благоприятства трафика на хора.

5. Етиопия

Над 651 хиляди души живеят в Етиопия в ужасни условия. Страната е и сред лидерите, които използват детски труд и липса на образование.

4. Нигерия

Над 700 хиляди души живеят в робство, независимо, че страната е една от най-развитите и богати в Африка. Тя все още има сериозни проблеми по отношение на принудителния труд, принудителните бракове, трафика на хора.

3. Пакистан

Там, в робски условия живеят над 2,13 милиона души. Принудителен труд извършват предимно хората от селските райони. По същество те са експлоатирани да работят в пещи за тухли, като рибари, в мините и производството. Друг проблем е детският труд.

2. Китай

В много тежки условия там живеят 2,95 милиона души. Правото може и да е малко в сравнение с впечатляващата цифра на населението на страната, но в селските райони хората се експлоатират в нечовешки условия. [caption id="attachment_462649" align="aligncenter" width="574"]Индия на първо място по най-лоши условия на труд Индия на първо място по най-лоши условия на труд[/caption]

1. Индия

Над 14 милиона индийци живеят в принудителни условия. Кастовата система е основната причина за тази сериозна цифра и създава изкуствено неравенство. Трафикът на хора е друг проблем, както и принудителните бракове, експлоатацията на детския труд и други проблеми..