Британски аристократ твърди, че кралица Елизабет не е била особено нормална през последните години от живота си. Сър Иън Маккелън, рицар на кралския орден, титулуван благородник и легендарен актьор, наскоро даде интервю, в което шокира с откровения относно кралската фамилия.


"Кралицата беше доста луда през последните години. А принц Филип беше дълбоко нещастен. Истината е, че тя не ме хареса и при последната ни среща, дори ме попита "Все още ли някой ходи на театър", казва Маккелън. Звездата от "Властелинът на пръстените" и "Върколак"  не спести критики и относно принц Хари и крал Чарлз.

"Кралят изглежда повреден от живота в това семейство. Да отраснеш в такава среда е като да живееш в затвор. Непоносимо е. В тази история определено съм на страната на Хари. Но истината е, че той самият не е особено способен да издържи цял живот като кралска особа, затова избяга. Въпреки че и той не е стока", не пести сарказма си Маккелън.


Изявленията му относно психичното състояние на Елизабет и че не е била с ума си, предизвикаха остри реакции сред обществото. Маккелън обаче заяви още, че това са негови впечатления, но той не може да каже нищо критично за принца и принцесата на Уелс. Но в скандала с Хари, е на страната на Съсекс, въпреки обществените настроения.