Разгневени хора нападнаха „посредник” за работа в чужбина

В ефира на Нова тв се разигра невиждан екшън преди броени минути.

Неколцина измамени налетяха на бой на „посредник”, който трябвало да им намери работа зад граница. Той им обещавал, че ще им намери препитание в чужбина, но така и не изпълнил обещанията си.

Русенци са гневни, тъй като броили на „посредника” „скромната сума” от 1 200 лева. За всички е ясно, че подобна сума е повече от огромна за човек без работа. Те обаче намерили начин да съберат парите само и само за да заминат за работят в чужбина и да припечелят по някой лев, с който да прехранват семейството си. За съжаление обаче надеждите им останали излъгани и те така и не заминали на работа.

[caption id="attachment_405772" align="alignleft" width="300"]В Нова тв се разигра лют екшън тази сутрин В Нова тв се разигра лют екшън тази сутрин[/caption]

Измамените безработни скочиха на „посредника” с думите, че взели пари назаем заради него и напуснали работата.

Хората не сдържаха емоциите си и крещяха пред камерата на Нова тв. В един момент напрежението ескалира и те направо свалиха измамника на земята и започнаха да го дърпат и да теглят дрехите му. Друг от измамените пък крещеше, че хората просто са побеснели и определено има за какво да се гневят. Посредникът на свой ред се опита да се оправдае, че нищо не зависи от него, допълвайки, че е направил всичко, което е било по силите му, за да им помогне и да им намери работа в чужбина, но нищо не се получило, пише pik.bg. Тук обаче възниква въпросът защо е прибрал „скромната” сума от 1 200 лева от всеки един от тях, при положение, че много добре е знаел, че нищо не зависи от него.

Вероятно той е само нищожна брънка от измамната верига за „намиране” на работа в чужбина. Все по-нарастващата безработица дава идеално поле за изява на подобни измамници. Експерти обаче съветват хората да бъдат особено внимателни и винаги да проверяват дали дадената фирма за работа в чужбина е лицензирана.