Британският принц Хари, син на монарха Чарлз Трети и пети в линия на наследяване на британския престол, официално потвърди, че вече е жител на САЩ. Адвокатската компания на Хари е депозирала документи тази седмица пред британските власти, според които той се е преместил от Великобритания и сега трайно пребивава в САЩ. Това става 4 години след като принцът и съпругата му Меган Маркъл, която е американка, се установиха да живеят в щата Калифорния.

Преди това херцозите на Съсекс се отказаха от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство.С декларацията за постоянно пребиваващ в САЩ Хари се отдалечава все повече от кралското семейство. Като син на монарха той може да изпълнява ролята на съветник, но Бъкингамският дворец обяви през 2022 г., че тези функции ще се изпълняват само от високопоставените членове на британското кралско семейство.

Така че Хари вече не е никакъв принц, а по-скоро американски гринго, избрал да живее в родината на жена си. Както казват у нас, откъдето е жената, оттам е родата.

Новината идва на фона на информацията за предстоящо пътуване на Хари в Лондон.В скорошно прессъобщение се разкрива, че принцът ще пътува до Лондон, за да присъства на специална служба по случай 10-годишнината на спортната инициатива за ветерани от войната - Invictus Games, която ще се провежда в катедралата "Свети Павел" на 8 май.

Източник: „Уикенд“