На търг за 8470 паунда бе продаден първия трудов договор на принцеса Даяна.  Тогава тя е била обикновено момиче, което току що пристига в Лондон.

Договорът разбуни духовете на острова, след като излезе, че Даяна е излъгала за годините си. Toй е подписан през май 1979 г. Документът е попълнен със собствения почерк на Даяна, където тя неправилно е записала рождената си дата като „1960“ вместо „1961“.

Смята се, че грешката е умишлена, за да се изкара по-възрастна.

Аукционерът Андрю Стоу казва: „На нашия клиент винаги са казвали, че това е направено умишлено, за да изглежда Даяна по-възрастна и следователно по-вероятно да си осигури работа в агенцията или поне по-високо заплащане.“

Документът е закупен от анонимен колекционер в САЩ. Имало интерес от цял свят.

„Този ​​договор е един от най-важните исторически кралски документи, изложени на търг през последните години.“ - , допълва аукционерът Стоу.

„На пръв поглед това е просто договор за ежедневна работа; част от офис канцеларски материали в шкаф за документи заедно със стотици други.

„И все пак малко повече от две години по-късно Даяна Спенсър щеше да стане принцеса на Уелс и нейният живот, както и цялата ни история, никога нямаше да бъдат същите, завършва той.

Източник: blitz.bg