Онзи ден, 30 април, 41-годишният принц на Уелс отиде в Нюкасъл на официално кралско посещение. Там престолонаследникът реши да общува с хора, които стояха до двореца на Джеймс Плейс. Уилям побъбри кратко и се канеше да си тръгне, но в разговора се намесиха две момичета с британски знамена на раменете.

Една от тях помоли принц Уилям да им разкаже малко повече за ситуацията в семейството. — Имате ли нещо против да попитам как са жена ви и децата ви? - попита тя. „Добре сме, благодаря“, отговори принцът. — И очевидно Катрин също е добре? — уточни момичето, което получи студен отговор от принца. „Добре сме“, след което той се отдалечи от групата.

Вероятно ситуацията в семейството все още не е стабилна и затова принц Уилям се въздържа от всякакви подробности. Ето защо обаче семейството вече е поставило пълно табу върху публичното обсъждане на здравословното състояние на Кейт - очевидно е, че най-много се залага на лечението.

Да припомним, че Уилям прекара последните три седмици и половина с Кейт и децата по време на Великденските празници, тъй като семейството отдели време, за да се справи с диагнозата на принцесата. За последно принцът присъства на публично събитие за справяне с бездомността в Шефилд на 19 март - три дни преди Кейт да направи съобщението си за рак.

Имайте предвид, че Кейт Мидълтън е подложена на поддържаща химиотерапия от края на март 2024 г. А объркването и паниката нарастват в двореца. Приятели на принцесата казаха, че единствената причина тя да разкрие информация за здравето си е, че това е единственият начин да запуши устата на онези, които спекулират с различни слухове. Иначе тя никога не би се решила на подобно публично изявление. „Кейт беше в отчаяние и емоционалното й състояние все още оставя много да се желае“, цитира Daily Mail хора, близки до Мидълтън.

Източник:Wday.ru