Запознати от „Позитано“ 20 издават, че от мига, в който Корнелия Нинова е обявила, че подава оставка, Борислав Гуцанов не спирал да бленува за стола й.

 

Съгласно устава на социалистите мястото й временно трябва да бъде заето от някой от настоящите зам.-шефове на партията, а именно Кристиян Вигенин, Владимир Москов, Ирена Атанасова и Атанас Зафиров. Борислав Гуцанов е само секретар по организационните въпроси, но въпреки това таял надежди да седне най-после във високия стол в столетницата. Всъщност, ако Нинова падне, Гуцанов бил готов веднага да се отрече от нея, макар да минава за едно от най-верните й проксита.

 

Междувременно старите муцуни от БСП предупредиха, че Корнелия за пореден път разиграва театър с оставката и е с користна цел. „Това е поредното политическо шоу, което тя прави“, заяви Кирил Добрев, припомняйки, че това е третият път, в който Корнелия подава оставка. Първия тя самата си я оттеглила, а втория – не била приета.

Добрев обясни и конкретния замисъл на лидерката в оставка: „Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът – през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът й разрешава само два, направи едно политическо шоу“, коментира той.

 

Сега интригата е дали в събота реално ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, както обяви Корнелия Нинова.

По информация на сайта Lupa.bg., Георги Свиленски е предложил на лидерката червеният пленум да се отложи със седмица, за да може ръководството да спечели време. Близки до Нинова твърдят, че щяла да стиска кокала до последно.

 

Преди дни пък бившият председател на БСП Сергей Станишев не отхвърли възможността отново да застане начело на червените. Той не отговори директно на въпрос, дали би се кандидатирал за председател на социалистите, заявявайки, че „нищо не е изключено в живота и в политиката“.

Източник: Уикенд, crimesbg.com