Той е най-обсъжданата кралска особа в Англия, а личния му живот обичайно е обект на различни дискусии. Но принц Уилям напоследък е във фокуса на общественото внимание най-вече по друг повод. А именно - какви са отношенията му с майката на съпругата му и мащехата му - Карол и Камила?

Принц Хари нарича Камила "ужасна жена", но Уилям не е толкова краен в оценките си. Той подкрепя брака на баща си и дори неведнъж е засичан в компанията на своята мащеха, докато се забавляват заедно. Но има една друга жена, която Уилям с радост нарича "майко" и то вече почти 15 години. А именно - Карол Мидълтън.

"Той буквално ги осинови от първата си среща с Кейт. Уилям беше покорен, че семейство Мидълтън се държат толкова нормално и толкова спокойно един с друг. Карол беше изключително защитнически настроена към децата си, Майкъл също го прие като син в семейството. За човек, който е свикнал само с официални срещи, почивки в замъци, игри на поло и безразличие от страна на роднините си, това беше невероятно преживяване. Нищо чудно, че иска винаги да са около него", разкриват приятели на Уилям.

Майкъл е човекът, който го подкрепя най-много, когато Кейт ражда и трите си деца и води битките с рака и атаките на Меган срещу нея. Карол е жената, която сваля от гърба му, бремето на част от титлите му. "Те често прекарват времето си заедно. Уилям закусва в дома на Карол, тя има и любимите му бонбони със солен карамел, които толкова харесва"… И когато Карол се спъна, заради заседнала обувка в тревата по време на състезанията в Аскот, Уилям кавалерски се притече на помощ на тъщата си. Явно двамата наистина се разбират и то добре...