Кобрата се изправя за световната титла след две години

Загубата на Кобрата в титаничния сблъсък със световния шампион Владимир Кличко, не го е отказала от битката за световна титла.

Немският треньор на Кобрата – Ото Рамин заяви в ефира на предаването Sport7 по TV7, че ще може да участва в мач за титлата след две години. На първо място Кобрата ще трябва отново да си възвърне позициите, тъй като, за да може да се боксира за световната титла, ще трябва да стане официален претендент. Според Ото Рамин, Кобрата ще трябва да се пребори отново за европейския пояс и след това постепенно да тръгне отново по стълбицата нагоре. На практика това ще рече, че трябва да изиграе поне още 3-4 мача на професионалния ринг, което ще отнеме около две години.

[caption id="attachment_428087" align="alignright" width="300"]Кобрата се изправя за световната титла след две години Кобрата се изправя за световната титла след две години[/caption]

Треньорът на Кобрата обаче не даде категоричен отговор на въпроса дали ще продължат работата си заедно. Ото Рамин посочи, че този въпрос ще бъде обсъден в най-скоро време и предположи, че това ще се случи през декември или най-късно през януари 2015 година. Рамин посочи, че този въпрос трябва да бъде зададен и на Кобрата, тъй като договорът му със Зауерланд Ивент изтича в края на 2014 г. и от него зависи дали ще пожелае да продължи съвместната си работа с тях.

По отношение на тежкото ляво кроше на Владимир Кличко, което за пръв път изпрати Кобрата в нокдаун в средата на първия рунд, Ото Рамин посочи, че сънародникът ни не е успял да се възстанови бързо и този факт се е превърнал в сериозен проблем. Крошето на Кличко е нарушило сериозно баланса на Кобрата, а от там и възможностите му за реакция. Несъмнено тежкото кроше на украинеца успя да извади от равновесие Кобрата и наруши усещането му за правилни движения на ринга, посочва още германският треньор. Фактът, че Кобрата успя да се задържи на ринга до петия рунд е в резултат на страхотния му боен дух, категоричен бе Рамин, пише pik.bg.