С 1900 поканени гости, повече от 162 милиона души онлайн и 73 милиона предавания на живо в Youtube, сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям в Уестминстърското абатство беше отразена много подробно.

Изглежда никое кралско събитие не е получило толкова внимание през последните 20 години, колкото сватбата на престолонаследника на британската корона и дъщерята на преуспял бизнесмен. Пресата се погрижи специално да разкаже любовната история на млади студенти от университета Сейнт Андрюс. За дългото им пътуване (10 години) до олтара и препятствията, с които трябваше да се сблъскат: от произхода на булката до осигуряването на сигурността на самото събитие.

Снимките, направени в деня на сватбата на Кейт и Уилям, предизвикват буря от емоции: от възхищение и нежност до пълно недоумение. Например на общата кралска снимка едно от момичетата с цветята държи в ръцете си яркочервена играчка вместо букет. Това явно не се вписва в строгия протокол на събитието и подчертава, че винаги се правят изключения за децата.

Специално внимание на сватбата беше отделено на гостите. Тъй като събитието се излъчваше на живо, беше възможно да се съсредоточи не само върху героите на събитието, но и върху поведението и външния вид на присъстващите. Вероятно най-популярни бяха сестрите принцеси Беатрис и Юджини.

Зрителите имаха много въпроси: от това защо тоалетите им за кралската сватба силно приличат на тоалетите на роднини на Пепеляшка на Дисни от едноименния анимационен филм до тяхната прекомерна активност на събитието.

Изминаха 13 години, но скептиците все още твърдят, че кралските особи не могат да изпитват искрени чувства, тъй като всяка стъпка на публично място е строго регламентирана. Снимка на младоженците в момента на тръгването им след церемонията в син кабриолет обаче разказва съвсем друга история - Катрин и Уилям в момента са били щастливи, но въпросът е открит: защото денят е към края си или защото вече са официално женени.

Източник: Wday.ru