Симеон Втори е прибрал колосалната сума от ползването на имотите, които си възвърнаСимеон Втори е на път да загуби абсолютно всичко и да фалира

Симеон Втори е прибрал над пет милиона лева, благодарение на имотите, които си възвърна по време на управлението си. Само за последните 14 години от ползването на имотите си Царят се е сдобил с колосалната сума. За негов ужас обаче държавата малко по малко си възвръща собствеността върху въпросните "царски имоти".

[caption id="attachment_427720" align="alignright" width="300"]Симеон Втори Симеон Втори[/caption]

Което пък ще коства на бившия премиер и лидер на НДСВ доста. Според запознати Симеон Втори е изправен буквално пред фалит, след като губи един по един имотите си в редица съдебни битки с държавата. В рамките на следващите 18 месеца Царят може да остане единствено с имението си в Банкя, Карловско.

Петте му милиона печалба са основно от дърводобива в Рила, а също и от продажбата на билети за посетители в "Царска Бистрица" и "Ситняково". Бившият премиер обаче вече е загубил двореца си край Пловдив - "Кричим", а за "Царска Бистрица" и "Ситняково" държавата вече го надви на първа инстанция.

До края на годината пък се очаква да излезе решението и за "Врана", а до края на месец ноември ще започне и делото за двореца във Врана - най-скъпия имот на Симеон Втори. Всички тези дела са на път да доведат Царя до банкрут. За тя са наети цели 10 адвоката като само седем от тях са по делата за горите.

Отделно от това високите обезщетения, които му се налага да плаща на България, съвсем го поставят в тежко финансово положение, научиха от "168 часа".

Припомняме ви, че още през 2011 година тогавашният министър на земеделието Мирослав Найденов предяви иск от името на държавата в размер на пет милиона лева обезщетение за пропуснати ползи срещу Симеон Втори.