Детето е издъхнало в болница

Вчерашният двоен празник бе белязан от жестока трагедия в Севлиево.

Взрив на къща отне живота на 11-годишно момче. Той и сестра му били сами в дома им, когато се случило нещастието. От Областната дирекция на МВР в Габрово уточняват, че сигнал за инцидента е подаден около 22.30 ч. снощи. Едноетажната постройка е срината до основи. В резултат на взрива е пострадала и сестричката на жертвата – 15 годишно момиче.

От взривната вълна са се изпочупили и прозорците на къщите в съседство. Нанесени са материални щети и върху лека кола.

[caption id="attachment_378482" align="alignleft" width="300"]Къщата се е взривила около 22.30 ч. снощи Къщата се е взривила около 22.30 ч. снощи[/caption]

Двете пострадали деца били транспортирани до многопрофилната болница за активно лечение в Габрово, където момченцето издъхнало малко по-късно. 31-годишен мъж, който се е притекъл на помощ на децата, също е с наранявания, но няма опасност за живота му. Не се съобщава къде са били родителите на децата и защо са били оставени сами.

В ликвидирането на огнената стихия, разразила се след взрива, са участвали четирима огнеборци и един противопожарен автомобил на Регионална служба по Пожарна безопасност и защита на населението – Севлиево. Специалисти са извършили подробен оглед на местопроизшествието. В процес на изясняване са причините за тежкия инцидент, който за съжаление се е оказал с фатален край за едно от децата на семейството. По случая се води досъдебно производство. Действията по разследването на инцидента се осъществяват под вещото ръководство на габровската Окръжна прокуратура.

С цел избягването на последващите инциденти, в района на взривената къща са били спрени газоподаването и водозахранването.

През изминалата нощ двойният празник в софийския квартал „Младост 1”, е бил отбелязан с побой. Две компании, празнуващи женския празник си спретнали сериозно меле в ресторант "Джораре". Искрата на боя била разпалена от размяната на обидни реплики между клиенти, които били във видимо нетрезво състояние. Само бързата полицейска намеса е предотвратила по-сериозни последствия. Биячите са задържани, а причините за побоя, са в процес на изясняване, пише Блиц.