Никол Кидман ще стане първата австралийка, която ще получи престижната награда за цялостен принос от Американския филмов институт. По този повод Кидман сподели сладка публикация с клип от първата си филмова роля.

Видеото е споделено в Instagram и принадлежи на филма „Bush Christmas“, с който тя дебютира на екран, когато е на 14 години. Филмът излиза през 1983 г. и е австралийски коледен филм, проследяващ семейство, което се бори да предотврати отнемането на фермата им. В клипа тя е с характерната си червена коса, облечена в гащеризон и риза с копчета.

Кидман пише емоционален надпис, в който си спомня за дългата си и плодотворна кариера. „Това 14-годишно момиче никога не би могло да предвиди всички талантливи хора, с които ще работи, и многото различни герои, които ще изиграе“, гласи постът. „Толкова съм развълнувана да празнувам с толкова много приятели и връстници в събота с Американския филмов институт“.

През последните три десетилетия Кидман изгражда впечатляваща кариера, работейки с някои от най-добрите режисьори, актьори и творци в бранша. Кидман никога не се е страхувала да преоткрива себе си, като винаги избира роли, които са остри и които тласкат рамката в нови и неочаквани посоки.

„Никол Кидман е едновременно изпълнител, омагьосваща филмова звезда и опитен продуцент, която завладява въображението на публиката по време на своята богата кариера, предоставяйки сложни и гъвкави изпълнения на екрана“, се казва в изявлението на AFI.

Източник: hola.com