Иво Прокопиев твърди, че забогатяването му, е чист късмет

Олигархът Иво Прокопиев няма спирка на наглостта си.

Иво Прокопиев, който се превърна в милионер по време на управлението на Иван Костов направи подигравателен намек, че по всяка вероятност милионите му се дължат на чист късмет, допълвайки, че времената са били такива. Тук обаче веднага възниква въпросът защо времената са били такива само за определени личности, близки до Иван Костов. Олигархът се изцепи с тези думи в ефира на bTV, където гостува в свободното си от изявите по Нова тв време.

[caption id="attachment_433178" align="alignright" width="300"]Иво Прокопиев твърди, че забогатяването му, е чист късмет Иво Прокопиев твърди, че забогатяването му, е чист късмет[/caption]

Милионерът направи доста нелеп опит да перефразира известният израз, че във всяка държава си има мафия, докато в България мафията си има държава, заявявайки, че в страната ни КТБ си е имала правителство. Той оприличи случилото се с КТБ като най-голямата финансова измама в световен мащаб. Макар на Иво Прокопиев да не се наложи да отговаря на въпроси свързани с прогресиращите ракови заболявания в с. Меричлери, му бе дадена охотна трибуна, от която да обясни надълго и нашироко темата за проекта „Южен поток”.

С видимо сгъстяваща се руменина по бузите, олигархът похвали правителството за това, че е коалиционно, допълвайки, че именно коалиционността е гаранция за балансираност и стабилност. Така Иво Прокопиев лансира една от тезите на държавния глава. Видимо притеснен той се опита да обясни, че неговата роля е била да развие две независими медии, а не да бъде политик.

А що се отнася до независимостта на неговите медии, всеки може сам да си направи сметка, взимайки предвид редакционната им политика, която често пъти е в услуга на свързаните с него пенсионни фондове, както и на останалите му бизнес начинания и не на последно място на президента Росен Плевнелиев. Иво Прокопиев не отрече, че е поздравил държавния глава за Нова година, но пък за сметка на това отговори категорично отрицателно на въпроса дали се чувства като олигарх, пише pik.bg.