Прокуратурата отказва да разпита Цветан Василев с видеоконферентна връзка

Адвокатът на злополучния банкер Цветан Василев разкри в ефира на Нова тв как живее клиентът му.

Той разбира се коментира и темата, която се превърна в една от водещите за страната – изземването на картините от КТБ. Адвокатът на Цветан Василев – Менко Менков разкри, че до момента прокуратурата отказва категорично да го разпита посредством видеоконферентна връзка.

[caption id="attachment_433414" align="alignright" width="300"]Прокуратурата отказва да разпита Цветан Василев с видеоконферентна връзка Прокуратурата отказва да разпита Цветан Василев с видеоконферентна връзка[/caption]

Менков твърди, че към днешна дата злополучният банкер живее повече от скромно, тъй като средствата му, са запорирани и той не може да се възползва от тях. Адвокат Менков изрази възмущението си от факта, че клиентът му не може да използва финансовите средства, които е спечелил с честен труд. Той обаче не знае с какви лични средства разполага Цветан Василев или поне отказа да каже тази информация в телевизионен ефир. Правозащитникът на Цветан Василев обаче подчерта, че всичките му средства са изкарани по законен начин и допълни, че това е доказано.

Странното обаче е, че адвокатът няма представа (или поне така твърди) как живее клиентът му – дали като бедняк или не. Адвокат Менков заяви, че се среща в Белград с Цветан Василев, но по време на срещите си имат много по-важни неща за обсъждане от това как живее в момента и откъде намира средства, за да се изхранва. Менко Менков призова българската съдебна система да се произнесе първо по случая с КТБ и едва тогава да се говори.

По повод изземването на картините от КТБ, което се превърна в една от водещите теми в страната, адвокат Менков заяви, че няма представа дали те са собственост на клиента му или на финансовата институция. Проф. Божидар Димитров пък заяви, че е изненадан от решението картините, които бяха иззети от банката на Цветан Василев да бъдат оставени в музея, който е под неговата опека. Той изрази недоумение защо е избрано именно това място, подчертавайки, че те изобщо не са за там, пише pik.bg.