Взривът в Арсенал взема втора жертва само в рамките на последните няколко години

Взривът в Арсенал, който отне живота на работник на 63 години, далеч не е първия подобен трагичен случай за последните години. Преди само три години - през месец октомври 2011 година, жена на 38 години пострада тежко след подобен взрив в клона на завода в Мъглиж. Преди нея пък в предприятието беше регистриран още един смъртен случай вследствие на авария. Жертвата е била Велинка Димитрова на 53 години, която е издъхнала в болницата от раните си, след като експлозия в завода я рани сериозно.

[caption id="attachment_307257" align="alignright" width="270"]Взривът в Арсенал взе една жертва Взривът в Арсенал взе една жертва[/caption]

Припомняме ви, че по-рано днес мъж на 63 години загина след експлозия във филиала на Арсенал в Мъглиж, известен като Завод 4. Взривът в Арсенал е станал около 12 часа на обяд днес. Жертвата е бил работник в цех номер 130, Барутно производство. Вследствие на експлозията е получил 100% изгаряния на цялото тяло и тежки травми на гръдния кош и крайниците. Спасяването на живота му е било практически невъзможно, разкриват лекарите в болницата в Стара Загора, където работникът е бил откаран незабавно, но е починал от раните си.

Взривът в Арсенал е ранил и една жена, но за живота й няма опасност, предават от dir.bg. По неофициални данни няма опасност за жителите на Мъглиж. Взривът обаче е бил толкова силен, че е причинил разрушения по сградата. На мястото на инцидент се намира цялото ръководство на завода.

[gallery link="file" ids="307258,307259,307260"]