Напрежението в обществото, нагнетено от ината на Борислав Михайлов да хвърли оставка като шеф на Българския футболен съюз, откъдето цоца по 100 000 лева на месец, извади наяве и свързани с Боби Перуката „бизнесмени“, които също папкат от БФС.

МВР погна дясната ръка на Боби Михайлов – ето го Иван Динов, който виси с 400 бона за ток към БФС (СНИМКИ)

Дясната ръка на Боби Перуката върти бизнес за сметка на БФС

След като проваленият биг бос на българския футбол беше на разпит в петък за уреждане на мачове за черно тото, източник разкри, че и един от най-близките хора до Боби Михайлов – Иван Велинов Динов, също е на мушката на МВР. Според данните спряганият като дясната ръка на Перуката е наемател на парк-хотел „Бояна“ и собственик на ресторант Grande Bar & Dinner, разположени в базата на Българския футболен съюз в резиденция „Бояна“ на ул. „Витошко лале“ 18.

Оказа се, че близостта си до Боби Михайлов бизнесменът монетизирал доста успешно – фирмите му в базата в „Бояна“ дължат 400 000 лева за ток на футболната база, но Иван Динов не дал и стотинка –целият масраф се покрил от бюджета на БФС, с който аверът на Перуката имал подписан договор.

МВР погна дясната ръка на Боби Михайлов – ето го Иван Динов, който виси с 400 бона за ток към БФС (СНИМКИ) - Снимка 2

За капак изтече информация, че срещу Динов имало и няколко дела за измами.

Проверката на пък показа, че Иван Динов участва в управлението на 21 фирми в сферата на търговията на едро, строителство и архитектура, недвижими имоти, екологично третиране на отпадъци, финансов лизинг, енергетика и др.:

СПОРТЕН КОМПЛЕКС „СПАРТАК“ АД – Съвет на директорите

АУТЛЕТ БГ ЕООД – Управител

ИНТЕР КРЕДИТ ЕАД – Едноличен собственик на капитала

ГАЗ ЛОДЖИСТИКС ЕАД – Съвет на директорите

ИНТЕР ФИНАНС ХОЛДИНГ ЕАД – Едноличен собственик на капитала

ИНТЕР МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ООД – Управител

ИНТЕР ФИНАНС ДИВЕЛОПМЪНТ АД – Едноличен собственик на капитала

БУЛПРОПЪРТИ ИНК АД – Съвет на директорите

ТУР ИНВЕСТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – Управител

БАРЕТ АУТО ООД – Управител

Реклама

НОВА ДРИНК ООД – Управител

ИМАНИ ЗЕН ООД – Управител

ЛАЙВ ХАУС ООД – Управител

ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК-1919 ЕАД – Съвет на директорите

КОЛОР ЛЕКС АД – Съвет на директорите

СМАРТ ДРИНК ЕООД – Управител

БУЛ ПРОПЪРТИ ЕООД – Едноличен собственик на капитала

Ай Газ България ЕАД – Съвет на директорите

ЕКОРЕК АУТО АД – Съвет на директорите

ТЕРЕКС ПЕТРОЛЕУМ ЕООД – Управител

ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК АД – Съвет на директорите

Схемаджията дърпа конците и във футболния тим „Спартак“ – Плевен, както се вижда от Търговския регистър. Заради връзката си с Боби Перуката футболистите на Иван Динов се ползват с привилегията да тренират на националната база в Бояна.

МВР погна дясната ръка на Боби Михайлов – ето го Иван Динов, който виси с 400 бона за ток към БФС (СНИМКИ) - Снимка 3

Светлин Линев разкри връзката на Иван Динов с уредени мачове и черно тото

Преди време тогавашният юноша на „Спартак“ – Плевен Светлин Линев разкри, че Иван Динов има връзка с уреждането на мачове за „черно тото“. Вратарят не скри дълбокото си огорчение от тежкото положение на „Спартак“. Линев не се поколеба и посочи като основна причина за множеството проблеми на спартаклии – спонсорът по онова време Иван Динов.

„За никого не е тайна, всички го знаят. Има един човек, който не се води никакъв в клуба. Наричат го „спонсор“, но колко е спонсор, не се знае. Това е печално известният във футболните среди у нас Иван Динов. Всички знаят с какво е известен. Това се случи и в Плевен по време на първия му престой в „Спартак“.

Първият отбор от юношеските ни групи до 19 години, който официално бе изваден от първенството заради уредени мачове, бе именно „Спартак“ – Плевен.

МВР погна дясната ръка на Боби Михайлов – ето го Иван Динов, който виси с 400 бона за ток към БФС (СНИМКИ) - Снимка 4

Да караш невръстни момчета да се занимават с такива работи във възраст, в която трябва да се изградят като личности, е меко казано, ужасно. Нещата обаче взеха да се пренасят и в първия отбор. На полусезона бяхме първи, но по някакви странни причини тимът се разби, бяха доведени нови треньори, президент и пр. Динов бе казал, че ще гоним класиране от „Б“ в „А“ група, но се оказа май, че говори за „А“ окръжна“, обяви Линев през ноември 2017-а.

Връзката между Боби Михайлов и Иван Динов прозира и зад подкрепата, която Перуката получи за нов мандат през 2018-а от Управителния съвет на „Спартак“ – Плевен.

Източник: narod.bg