Истинска финансова вакханалия, на която би завидял и предшественикът му Вальо Топлото, е завихрил подалият оставка току що изпълнителен директор на “Топлофикация София” ЕАД Александър Александров, свидетелстват наши читатели в Лондон. Фактите, които днешният ни материал прави публично достояние, хвърлят бегла светлина по въпроса къде потъват изстраданите левчета за парно и защо плащаме безбожни сметки, а мръзнем като кучета от студ. “Топлофикация София” ЕАД трупа ежегодни загуби от порядъка на 700 000 лв., въпреки че пазарното й положение граничи с монопол. От 2019 г. начело на дружеството застава героят на днешния ни разказ Александър Александров. По време на управлението си той усърдно лъскаше имиджа си с платени хвалебствени статии и захаросани тв-интервюта, но гардеробът в луксозното му имение крие скелети. Измами срещу предишните работодатели и източване на фирми са щрихи в биографията, несъвместими със заемания от него пост. Но за това по-късно.

Докато оскотелият от глад български народ къта стотинки да си плати парното и зъзне на изключени радиатори, босът на столичното топло е профукал над 1 млрд. лв. народна пара̀ в Обединеното кралство за глезотиите на щерка си Теа. Малката пикла е студентка трети курс в британски частен университет, за който властният й татко брои по 100 000 паунда годишно, сочи стряскащ сигнал до редакцията ни.

Госпожицата, чийто гардероб е препълнен с топ брандове от ранга на Dsquared2, Ermano Servino, Louis Vuitton, Balmain, Chanel и Versace, спи за по 11 000 лв. (5 хил. GBP) на седмица в просторен мезонет на пъпа на Лондон, където комшии са й руски олигарси, финансови акули от Ситито и наследници на арабски монарси, заедно с международни аферисти и топ държанки.

Годишният наем, който Александър Александров плаща с “държавната” си заплата за имота на престижната Бонд Стрийт е 180 000 британски паунда!!! За трите години следване, таткото на Теа се е изръсил с близо 540 000 лири, което по актуалния курс на БНБ прави малко над един милиард български лева.

 

За да не скандализираме докараните до просешка тояга от “Топлофикация” и прегладнели наши читатели, ще пропуснем 5-степенното меню, с което г-ца Александрова поддържа манекенските си мерки. Вместо това ще се позовем на справки от Гранична Полиция, разказващи за неспирните пътувания на глезлата до най-слънчевите и безбожно скъпи дестинации. Малдиви, Сейшели, Дубай, където никому неизвестната ни сънародничка отсяда в хотели за по 2000 евро на ден и поддържа тена си на баровски яхти, чийто наем не пада под над 15 млн евро. Връх в разточителството на Теа бил хеликоптерът, нает да я откара от Ница в Монако, с уговорката, че на самолетната площадка я чакало сребристо Ферари, което кифлата паркирала точно пред емблематичния Hotel de Paris в Монте Карло.

 

В нейна защита ще изтъкнем, че в по-скромните й периоди, месечният й бюджет не надхвърлял 80 000 лв. Сума, за която ограбените от баща й българи трябва да бачкат поне 5 години! Компания в трошенето на народни пари й прави гаджето й Даниел, чиито родители държат един от най-лъскавите бутици на ул. “Съборна” и бар-ресторант, кръстен на голяма италианска модна марка. Как и с чии връзки богаташите са се уредили с топ локацията, е тема на отделен материал. Когато двамата млади са си у нас, те свиват любовно гнездо в просторен затворен комплекс в местността Голяма Могила, Бояна. Собственик е майката на Теа – Светлана Пашалийска, за която ще стане дума по-късно.

 

На фона на циничния разгул, другата дъщеря на Александров (от първия му брак) гасне в нечовешка мизерия, на ръба на лудостта. Наши източници, запознати с романтичния живот на шефа на Топлофикация разказват, че той крие щерка с няколко години по-голяма от Теа, плод на любовта му с неизвестна на широката публика дама. В тийнейджърските си години момичето пада в лапите на секта, чиито гурута за по-малко от година промива мозъка й, пристрастявайки я към опиати. Александров не щял да чуе за пропадналата си наследница, затварял грубо телефона на майка й и отказвал да даде и една стотна от парите, с които обсипва Теа. Клетницата преживявала с мизерна социална помощ от 300 лв., а неин дом били психодиспансерите, отвратени са близки до семейството.

Източник: crimesbg.com