Структурата на "Възраждане" във Варна проведе пресконференция на тема анализ на изборните резултати и политически приоритети в 50 Народно събрание.

 

В нея участваха Николай Костадинов – зам.-председател на Общински съвет гр. Варна, Коста Стоянов – народен представител, Георги Георгиев - зам.-председател на „Възраждане“, Юлиян Губатов – председател на "Възраждане–Варна", Светослав Йорданов – общински съветник.

 

На местно ниво след изборите „Възраждане“ са втора политическа сила в града и областта – това каза Николай Костадинов и уточни, че местната организация продължава да работи за първото място на следващите избори.

Инж. Коста Стоянов представи приоритетите за област Варна, по които ще работят народните представители на "Възраждане", избрани в 50 Народно събрание. Сред тях са: изграждането на подходяща инфраструктура, доизграждане на автомагистрала "Хемус“ и допълни, че отделените средства в това направление не се усвояват по предназначение, тъй като към момента строителството и ремонтните дейности вървят бавно, а на места даже не са и започнали. Сред важните транспортни трасета за областта и града е автомагистрала „Черно море“, чието изграждане също е сред приоритетите на народните представители от "Възраждане", проблемът с укрепителните ни брегови съоръжения  ремонтът на Аспаруховия мост е друг акцент. Благодарение на „Възраждане“ са отделени средства от бюджета в това направление. Въпреки това към настоящия момент такива ремонтни дейности не са започнати, дори няма и задание за проектиране, което според инж. Коста Стоянов е резултат от  липсата на политическа воля и отговорност. Друг приоритет е развитието на пристанище Варна, тема, която е от национално и местно значение.", каза още Коста Стоянов

 

От „Възраждане“ уточниха, че ще продължат да се борят с основния враг на българите, а именно апатията и безверието, обзело народа ни, и допълниха, че въпреки по-ниската избирателна активност на тези избори спрямо проведените през април 2023 г., организацията е успяла да запази и излъчи отново три мандата, оставайки втора политическа сила за града след ГЕРБ.

 

Зам.-председателят на Общинския съвет от "Възраждане" - Николай Костадинов, допълни, че преди няколко седмици местната организация официално е поискала оставката на кмета на община Варна Благомир Коцев. Основна причина е, че той не може да се справи с управлението на общината, което показват и резултатите от последните избори, които отчитат срив в доверието сред гражданите към формацията на ПП-ДБ. Това подлага на съмнение легитимността на избрания Благомир Коцев. Костадинов призова кметът на Варна  доброволно да си подаде оставката.

Какво още казаха представителите на "Възраждане" във Варна може да видите ТУК.

Източник: crimesbg.com