В книгата на авторката и колумнистка на DailyMail.com Морийн Калахан се разказва как фотосесията, направена от световноизвестния фотограф Бърт Стърн, е била "най-смелата" на Мерилин.

В "Не питай: Кенеди и жените, които те унищожиха" Калахан пише, че Мерилин е била "на върха на красотата си", когато Стърн заснема снимките за Vogue през юни 1962 г.

Мерилин страда от силна депресия, а консумацията на алкохол и хапчета е "зашеметяваща", пише Калахан. В крайна сметка нейната "постоянна неспособност да стане от леглото" става причина да бъде уволнена от снимачната площадка на последния си филм "Нещо трябва да се даде".

Калахан казва, че тя е приела публичното унижение като предизвикателство: “позира за Стърн гола в леглото, с гърди, обвити в розов тюл". Погледът беше привлечен от дълъг, дълбок белег... резултат от скорошна операция на жлъчния мехур".

Съобщава се, че Мерилин казала на Стърн, че се срамува от белезите си, но той я уверил, че "жената е красива с белезите си" - цитат, който заимствал от известната модна редакторка Даяна Вриланд.

Мерилин умира седмици по-късно след свръхдоза барбитурати в дома си в Брентууд, Лос Анджелис. Тялото ѝ е намерено от икономката ѝ в ранните часове на 5 август 1962 г.

"Тя беше с лице надолу на леглото, гола, а телефонът ѝ все още беше в ръката ѝ", пише Калахан.

Поради това емблематичната снимка на Стърн по-късно е озаглавена "Последното сядане".

В неделя ексклузивен откъс от новата биография на Калахан, която се публикува в голяма нова поредица на Mail, разкрива твърдения за смъртта на Мерилин, които могат да променят историята.

По-специално Калахан открива взривоопасни забележки, направени от втория съпруг на Мерилин - Джо ДиМаджо, години след смъртта ѝ.

ДиМаджо забранява на президента Джон Ф. Кенеди и на брат си Боби, който едновременно има връзки с Мерилин, да присъстват на погребението ѝ. По-късно ДиМаджо заявява: "Винаги съм знаел кой я е убил, но не исках да започвам революция в тази страна. Тя ми каза, че някой ще я убие, но аз си замълчах.

 

"Всички Кенеди бяха убийци на дами и винаги им се е разминавало. Ще им се размине и след сто години.

 

Боби посещава Мерилин в дома ѝ в Лос Анджелис в нощта, когато умира.

Източник: dailymail.co.uk