Тодор Славков ще се опита да възроди политическото минало на фамилията си?

Внукът на Тато Тодор Славков обмисля варианта да се кандидатира за кмет и след това за президент. Въпреки, че сестра му два пъти даде отвод от президентските избори, има вероятност Малък Тошко да възроди политическото минало на знатната си фамилия.

Още през 2011 година, когато БСП искаше да издигне кандидатурата на Жени Живкова, брат й критикува, че не е достатъчно решителна и й липсва смелост, за да влезе в политиката.

Тази година тя отново направи намек, че ще се включи в предизборната битка, но отново бързо даде отвод.

Движението "Напред, България" има намерение да издигне кандидатурата на Тодор Славков на предстоящите избори. Фондацията е създадена от покойния баща на известния риалити герой.

Според сподвижниците й има големи шансове той да спечели изборите, ако се включи в изборната битка, тъй като е човек, който е известен.

[caption id="attachment_452897" align="alignright" width="300"]Тодор Славков Тодор Славков постоянно се шегува, че ако се кандидатира за президент, ще спечели[/caption]

Участията му в две от най-известите риалитита доказа, че народът го обича. Въпреки вулгарното му държание, той се превърна в любимец на публиката. Това доказва и фактът, че внукът на комунистическия вожд спечели Биг Брадър.

Въпреки това, част от сподвижниците на "Напред, България" са скептично настроени. Те са удебени, че на Малък Тошко ще му бъде доста трудно да пребори Йорданка Фандъкова, която вече е доказала се политическа фигура.

Макар, че настроенията във формацията са противоречиви, част от участниците в нея настояват внукът на комунистическия лидер да се кандидатира на предстоящите кметски и след това на президентските избори.

Социолози са на мнение, че кандидатурата му може сериозно да разбърка сметките на ГЕРБ, пише "Всеки ден".

Малък Тошко неколкократно досега е заявявал с насмешка, че ако се кандидатира за президент ще го изберат. Въпреки, че до скоро той приемаше тази идея на шега, сега сериозно обмисля възможността да възроди политическото минало на своите родственици.