България беше домакин на китайски компании от провинция Юнан, които представиха своите местни продукти и възможности за развитие. Като член на Европейския съюз, стабилната икономическа среда и изобилните пазарни ресурси нашата страна предоставя големи възможности на тези компании да се разширят на европейския пазар. В дългосрочен план сътрудничеството между китайския Юнан и България е изключително широк и ще има много възможности за бизнес в областта на селското стопанство, туризма и др. Конференцията за популяризиране на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия в Юнан  има за цел да установи дългосрочни и стабилни канали за сътрудничество, постепенно да формира икономическа връзка между двете държави и да разшири икономическо- търговския обмен. Провинция Юнан и г-н Рошманов заместник-председател на асоциацията „Един път един пояс“ от българска страна, подписаха Меморандум за разбирателство в сферата на търговско-икономическото сътрудничество.

В края на конференцията всички присъстващи се отправиха към изложбената зона, която изобилстваше от множество продукти от провинция Юнан. Там предприемачи от двете страни имаха възможност да комуникират и да създадат добри основи за  бъдещо партньорство.

 

Участие в конференцията от Китай взеха, Му Джиеншен - генерален секретар на Камарата за международна търговия и инвестиции в Юнан, Г-н Лю Цилин - президент на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, клон Юнан и Търговската камара на Юнан за международна търговия и инвестиции, Г-н Чао Йонгмоу - заместник-директор на офиса на Министерството на търговията на провинция Юнан Г-н Ли Минг, президент на Асоциацията на зеленчуковата индустрия на Юнан и председател на Yuanmou County Vegetable Co., Ltd., г-н Янг Хинглиан - вицепрезидент на Търговската камара на Юнан за международна търговия и инвестиции и председател на Yunnan Baolong International Logistics Co., Ltd.  Техни гости бяха, Г-н Конг Лингю, съветник по икономическите въпроси на Китайското посолство в България, г-н Рошманов заместник-председател на асоциацията „Един път един пояс“ и много други организации и фирми търсещи възможности за развитие на китайския пазар.

Източник: crimesbg.com