Достойни старини и целенасочена работа за повишаване на най-ниските пенсии, особено тези за инвалидност гарантираха кандидатът за народен представител в 23 и 24 МИР София от ДПС-Ново начало Радостин Димитров пред представителите на пенсионерски клубове в Панчарево. Г-н Димитров е и председател на партийната структура в район Панчарево, като в листата на 23 МИР се явява с преференция 107, а в 24 МИР - с преференция 109.

 

В рамките на срещата възрастните хора споделиха, че най-големият проблем на тяхното поколение са ниските пенсии, което им отнема възможността да водят адекватен живот.

“Най-голямата амбиция на ДПС-Ново начало е да работим за повишаване качеството на живот на хората в златна възраст чрез увеличаване на пенсиите и осигуряване на достъпни социални услуги. Нашите майки и бащи са дали живота си да изградят България и да възпитат почтени и отговорни граждани. Сега е наш ред да се отплатим за всичко, което те са направили за нас - техните деца и внуци. Ето защо социалната политика ще бъде наш приоритет”, категоричен бе Димитров.

 

По думите му ДПС-Ново начало ще работи за финансова устойчивост на пенсионно-осигурителната система. Това ще стане чрез категорично прекратяване на предприемането на законодателни промени, несвързани с основния осигурителен принцип - осигурителният принцип на човека. “Те се превърнаха в неблагоприятен  субективен фактор за дебалансиране на системата, за огромната й зависимост от държавния бюджет, за намаляване на доверието към нея, както и намаляването на мотивацията на работещите млади хора да се осигуряват”, допълни кандидатът за народен представител от ДПС-Ново начало.

 

Ще бъде направен и анализ на пенсионноосигурителната система, който да посочи

конкретните параметри на проблема, както и на механизма за ежегодно осъвременяване на пенсиите

(швейцарското  правило) и преценка за адекватността му на променените обстоятелства.

Прилагане на политическа воля за вземане на решения за изчистване на системата от пенсии, несвързани с осигурителен принос, и

преместване на тези социални плащания в системата за социално подпомагане, при прилагане на съответни критерии. Ще се анализира и

на състоянието на втория стълб на пенсионната система -

капиталовите пенсионни схеми. Бъдещите народни представители от ДПС-Ново начало ще се ангажират да работят за оптимизиране на разходите за управление на парите на осигурените

лица във втория стълб, както и за въвеждане на мултифондове - всеки осигурен да може да избира неговите средства с каква степен на риск да бъдат инвестирани. Наред с всичко това наш приоритет в следващото Народно събрание ще бъде поощряването на личната отговорност за бъдеща социална сигурност сред младите хора, категоричен бе Радостин Димитров, който е убеден, бе българските пенсионери заслужават Ново начало, гарантиращо им достойни пенсии и цялостна грижа от страна на държавата.

 

Разчитам на всички жители на столичните 23 и 24 МИР  да ме подкрепят на 27 октомври с бюлетина номер 8️, призова Радостин Димитров.