Симеон Сакскобургготски притесни всички с припадъка си по време на речта на патриарх НеофитСимеон Сакскобургготски от край време имал подобни проблеми, нетипични за хора на неговата възраст

Симеон Сакскобургготски е припаднал заради ниско кръвно. Бившият премиер се строполи по време на речта на патриарх Неофит в манастира "Свети Свети Кирик и Юлита" в близост до Асеновград. Царят, който беше на видно място на празничната литургия, на която е присъствал и пловдивският митрополит Николай, се олюля и загуби равновесие насред речта на патриарха и се наложи да бъде изведен от препълнения с хора храм.

[caption id="attachment_431996" align="alignleft" width="300"]Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски[/caption]

На Симеон Сакскобургготски незабавно му била оказана медицинска помощ, след което бил отведен в покоите на манастира, за да се възстанови. Оказа се, че царят е припаднал заради изключително ниското си кръвно. Нещо нетипично за хора на неговата възраст, които в повечето случаи се оплакват от високо кръвно налягане.

Заради състоянието си бившият премиер и лидер на НДСВ трябва да хапва честичко и обилно, тъй като липсата на храна също се отразява на кръвното му.

Именно това е довело до припадъка в натоварения ден. Проблемът на Симеон Сакскобургготски е хроничен, а покрай пътуването до храма и дългото стоене на крак в храма той съвсем е изпуснал кръвното си, научиха от Агенция ПИК.

Заради случилото се царят се е отказал да пътува в близките седмици, за да не му прилошее отново. Поради таз причина той е решил да посрещне предстоящите коледни и новогодишни празници в България, заедно със съпругата си Маргарита, която вече е пристигнала в страната.

Двамата ще бъдат в Царска Бистрица, където Симеон Сакскобургготски ще лекува кръвното си.