Таткото на Димитър Бербатов реши да се разведе на стари години и си хвана млада жена

Иван Бербатов, баща на футболната ни звезда Димитър Бербатов, вече крои планове за втори брак. Това била причината, заради която бившият футболист на „Пирин” изненадващо реши да се разведе официално с майката на Бербо – Маргарита, въпреки че двамата са разделени от почти 15 години – пише „Уикенд”. Бащата на Димитър Бербатов, който е 55-годишен, наскоро е подал молба до съда в Благоевград с искане да разтрогне 34-годишния си брак с бившата медицинска сестра Маргарита. Намеренията си старият Бербатов не е обсъдил предварително с мама Берба и тя самата останала крайно изненадана от постъпката на някогашния си възлюбен.

[caption id="attachment_432092" align="alignleft" width="300"]Димитър Бербатов с баща си Иван Димитър Бербатов с баща си Иван[/caption]

Публична тайна в целия град е, че родителите на Димитър Бербатов не живеят под един покрив вече почти 3 петилетки. Още преди известният им син да поеме на Запад , Бербатови се разделиха като партньори. Маргарита продължи да живее в Благоевград, където до преди година-две ръководеше медизинските сестри, а съпругът й се озова в София да наглежда сина им. „Недоумявам защо точно сега реши да се развеждаме. Щом досега си живяхме така, значи може това да продължи” – дала на контра Маргарита Бербатова. Тя обявила бойкот на бракоразводното дело, защото й било неприятно да се вдига шум около тях. Из Благоевград коментират, че Маргарита отлично знаела каква е истинската причина съпругът й да поиска узаконяване на действителната им раздяла. От няколко години старият Бербатов имал сериозна връзка с по-млада от него жена. Младата дама му поставила ултиматум: „Или се жениш за мен, или ще ми видиш гърба”. Иван обаче няма как да се ожени за младата си приятелка, ако преди това не получи развод от законната си съпруга. Засега Димитър Бербатов и брат му Асен не са взели страна в драмата на родителите си.