Петко Сертов е имал лични и служебни причини да се отправи към ГърцияПетко Сертов умишлено е мълчал пред близките си, че мисли да пътува до южната ни съседка

Петко Сертов е обменил левове във валута преди да изчезне преди повече от седмица. Камери са засекли бившия шеф на ДАНС да посещава столично чейндж бюро. Това се е случило малко след 15 часа на пети декември, когато следите на разузнавача все още могат да се проследят.

[caption id="attachment_431960" align="alignleft" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

Разследващите мистериозното изчезване са възстановили час по час действията на Петко Сертов във въпросния петък. Малко пред 9 часа сутринта той е отишъл в сградата на компанията, където работи като консултант. По-малко половин час по-късно обаче той бил заснет от камерите да излиза и да се отправя към дома си.

От където пък е тръгнал пет минути пред 15 часа следобед. Десетина минути след това Петко Сертов е уловен от камерите в София да тегли пари от банкомат, които пари обменя веднага след това в намиращото се в близост чейндж бюро.

След това топ ченгето тръгва пеша по Витошка и малко преди 15.30 се качва в сребристия Опел, който го е чакал паркиран пред НДК. С автомобила Петко Сертов се отправил към Южния парк, а от там колата е засечена на входа на Петрич, който е от към село Рибник.

В 18.30 Опелът е засечен на ГКПП Кулата, а в него е бил единствено шофьорът му, който на външен вид и облеклото си изглеждал досущ като Сертов, научиха от vsekiden.com. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разкри, че Петко Сертов е имал лични и служебни причини, за да се отправи към Гърция. За които не е съобщил на близките си.