Петко Сертов продължава да е в неизвестност вече девети денПетко Сертов може да е станал жертва на нещастен случай, смятат разследващи

Петко Сертов предупредил жена си, че ще се прибере в петък вечерта късно. Това се е случило миналия петък по обяд, когато изчезналият шеф на ДАНС се чул за последно със съпругата си. Тогава той й казал, че ще си бъде вкъщи вечерта. Точно заради това жена му Емилия не се притеснила първоначално, когато мъжът й не се прибрал до полунощ в дома си.

[caption id="attachment_431504" align="alignleft" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

Едва тогава обаче жената се разтревожила и звъннала на един от най-близките му приятели. Който пък се обадил в полицията в събота сутринта, за да подаде сигнал, че дългогодишният разузнавач е изчезнал. Припомняме ви, че Петко Сертов продължава да е в неизвестност вече девети пореден ден след като изчезна миналия петък, на пети декември.

Вече е потвърдено с абсолютна сигурност, че колата, в която поне първоначално е пътувал бившият шеф на ДАНС, е пресякла границата ни с Гърция. Не се знае обаче дали Петко Сертов е бил в нея. Полицията в южната ни съседка също е мобилизирала силите си и е обявила Сертов за издирване. В момента се проверяват записите на всички камери, за да се изясни накъде се е движила колата на Петко Сертов.

Разследващите все още не изключват възможността разузнавачът да е станал жертва на катастрофа или на нещастен случай, предават от "24 часа". А ако той не е пострадал при инцидент, то е сигурно, че мистериозното му изчезване е послание към дадена личност в страната ни.

Ангел Божилов, който е последният работодател на изчезналия, е категоричен, че няма никаква изгода от изчезването му.