Петко Сертов е изтеглил 8 000 лв. преди да изчезне

Полицейските власти работят по няколко версии за изчезването на първия директор на ДАНС Петко Сертов.

Четирите версии, по които се работи са нещастен случай, отвличане, самоубийство или е напуснал семейството по лични причини, съобщава „Труд”. 58-годишният експерт по сигурност е в неизвестност от четири дни, а до момента не е открита никаква следа. Според последната информация по случая, Петко Сертов е излязъл от жилището си привечер в петък, след като разходил кучето си. Преди да напусне дома си е оставил двата мобилни телефона и поради тази причина се смята, че той не е искал да стане ясно къде отива. Последният път, в който е бил видян, бившият шеф на ДАНС е отпътувал с „Фолксваген Голф”, при все че в последната подадена имуществена декларация пише, че има „Рено Клио”.

[caption id="attachment_431086" align="alignright" width="300"]Петко Сертов е изтеглил 8 000 лв. преди да изчезне Петко Сертов е изтеглил 8 000 лв. преди да изчезне[/caption]

Това, което бе съобщено официално от вътрешния министър Веселин Вучков по изчезването на първият шеф на ДАНС Петко Сертов е, че от предиобедните часове на съботния ден той е бил обявен за национално издирване по молба на Емилия Сертова. Министър Вучков допълни, че до 1-2 дни ще има повече яснота по случая. След като Емилия Сертова е подала сигнал за изчезването на съпруга й, са били уведомени службите като ДАНС, прокуратурата и др. Извършена е и проверка на всички лечебни заведения на територията на София, за да се види дали не е потърсил медицинска помощ. Не се изключва и вероятността Петко Сертов да е катастрофирал заради внезапно възникнал здравословен проблем (като инфаркт например), появил се по време на шофиране.

Междувременно бивша говорителка на ДАНС обяви, че Петко Сертов е имал проблем и е бил принуден да остави мобилните си телефони у дома. Според непотвърдена информация, основната версия, по която се работи е, че Петко Сертов е бил убит или отвлечен. Новото по случая е, че в деня, в който ексшефът на ДАНС е видян за последен път, е изтеглил осем хиляди лева. Негови приятели твърдят и че е резервирал стая в хотел. Те определят Петко Сертов като изключително отговорна и високоинтелигента личност. Според тях фактът, че е оставил двата телефона у дома говори за някакъв проблем, тъй като не би го направил, ако не е бил принуден, пише pik.bg.