Включват и хеликоптер в издирването на Петко Сертов

На петия ден след мистериозното изчезване на Петко Сертов, МВР разполага с много малко информация по случая.

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че МВР работи усилено с всички способи, с които разполага оперативната дейност, за да издири Петко Сертов. Въпреки това обаче до момента не разполагат с каквато и да било информация, свързана с местонахождението му. Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Младен Маринов разкри, че Петко Сертов се е движил с лек автомобил „Опел” с регистрация СА 2987 РМ, цвят - светлосив металик. Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР) подчерта, че автомобилът на Петко Сертов не е имал джипиес.

[caption id="attachment_431218" align="alignright" width="300"]Включват и хеликоптер в издирването на Петко Сертов Включват и хеликоптер в издирването на Петко Сертов[/caption]

Бе потвърдена информацията, че в деня, в който е изчезнал, ексшефът на ДАНС е теглил пари от банка, но не пожелаха да конкретизират сумата. От МВР проявиха самокритичност, признавайки, че работят по редица версии за мистериозното изчезване на Петко Сертов поради факта, че не са съобщени своевременно подробности по случая. Директорът на СДВР Младен Маринов поясни, че от показанията на съпругата на първия шеф на ДАНС – Емилия Сертова става ясно, че е напуснал жилището си с личните си документи, но често имал навика да забравя мобилните си телефони.

По време на пресконференцията Светлозар Лазаров съобщи още, че Петко Сертов е бил забелязан за последно в района на НДК. Според официалната информация, Петко Сертов е изчезнал около 15.30 ч. на 5 декември, като половин час преди това е изтеглил сума пари от банката, за която подчертават, че е обичайна за него. Светлозар Лазаров призова обществеността за съдействие и помоли всеки, който е виждал или знае къде се намира автомобила на Петко Сертов за информира съответното поделение на МВР. В издирването на първия шеф на ДАНС ще бъде включен и хеликоптер, тъй като е известно, че обича да шофира по затънтени места, когато е разстроен. Към момента обаче метеорологичната обстановка не позволява това. От информацията изложена по време на пресконференцията стана ясно, че ДАНС също се е включила в издирването на Петко Сертов, пише Блиц.