Мачу Пикчу в Перу е наистина уникален, ето защо трябва да го посетите

Древния Мачу Пикчу в Перу е наистина уникален. Изгубеният град на инките, е един от най-запазените комплекси, разкриващи културата на древните индианци. И ако се чудите дали си струва да го посетите някога, предлагаме ви 7 причини, заслужаващи си да се замислите за подобно пътуване.

1. Най-известната туристическа атракция в Латинска Америка

От откриването си през 1911 година Мачу Пикчу е най-посещавания културно-исторически комплекс на континента. Древният град на инките очарова с планински пътеки, запазена архитектура и силно запазен бит.

2. Пътеката на инките

Ако поне веднъж не сте минали през нея, значи нищо не сте видели от Перу. Живописна, красива и наистина доста тежка за преход, тя ви осигурява възможност да се запознаете отблизо с ежедневието на древното племе, живяло някога там.

3. Природни чудеса

Уникалните гледки можете да видите по-долу, в галерията, но освен това ще ви издадем, че тук има едно много специално животно, което не може да не видите - алпаката. Произлязла от викунята, тя е наистина симпатична. И е удоволствие да се наблюдава в природата.

4. Пазар на върха на планината

Специално за дамите, които обожават шопинга! Спокойно можете да рискувате високите токчета, за да се изкачите до тук. Колкото и да е невероятно, на върха на планината има пазар. И местните жители продават не само сувенири, но и ръчно изработени дрехи, килими и много други вещи.

5. Разходка с перуанския „Ориент Експрес“

Не знаем за вас, но ние винаги сме се чудели, какво ли би било да се пътува с „Ориент Експрес“. За всички, които искат да си спестят планинското катерене, това е напълно възможно. Влакова линия превозва пътниците от Куско, директно до Мачу Пикчу, само за шест часа. А вагоните са толкова старомодни и луксозни, че неизменно ще се почувствате като герои от роман на Агата Кристи. Да не споменаваме за невероятните живописни гледки по пътя. [caption id="attachment_452586" align="aligncenter" width="600"]Мачу Пикчу - уникалния град на инките, който си заслужава да видите, поне веднъж в живота Мачу Пикчу - уникалния град на инките, който си заслужава да видите, поне веднъж в живота[/caption]

6. Царски комплекс, храм или обсерватория ?

Да научите тайните на Мачу Пикчу ще ви отнеме цял живот. Но за историите, които се разказват за него може и да ви стигне седмица. Никой не знае защо градът е бил изоставен, а също и защо е построен. Според някои той е царски дворец, според други религиозен обект, а трети смятат, че е обсерватория. -macu-pikcu-21

7. Седмото чудо на света

Мачу Пикчу

е сред новите седем чудеса на света и е част от световното културно наследство на Юнеско. Ако сте решили да посетите новите чудеса, които бяха обявени през 2007 година, то задължително трябва да минете и през него. [gallery ids="452573,452587,452585,452584,452583,452581,452580,452579,452578,452577,452576,452575,452574"]