Майката на митрополит Кирил - Иванка, поискала да се срещне с него

Митрополит Кирил почина преди няколко месеца, а майка му все още не знае, че той е мъртъв. 89-годишната Иванка, чието монашеско име е Ирина, страда от старческа деменция и си няма на идея, че синът й е починал. Преди няколко месеца жената буквално изправила на нокти близките си като поискала да се срещне със сина си.

[caption id="attachment_406890" align="alignright" width="300"]Майката на митрополит Кирил не знае, че е мъртъв Майката на митрополит Кирил не знае, че е мъртъв[/caption]

Иванка настояла да я заведат при митрополит Кирил в митрополията във Варна понеже имала да му каже нещо важно. "Знам, че е зает, ама ще ме приеме", настоявала майката на митрополит Кирил. Близките й се видели в чудо как да я откажат от намерението й. Разкритието идва от Виолета Славова, която е племенница на покойния варненски владика.

Виолета е дъщеря втората сестра на Кирил - Христина и за пръв път си позволява да говори пред медиите. Именно тя разкрива, че Иванка страда от сериозно заболяване, заради което изобщо не е наясно със смъртта на сина й. За нея се грижи братът на Кирил - Христо, който успял да се възползва от състоянието на майка им, за да я накара да му подпише пълномощно, с което да му даде право да се разпорежда с вещите на покойния митрополит Кирил, научиха от БЛИЦ.