Мистерията с изчезналия Боинг не спира, от него все още няма и следа

Мистерията с изчезналия Боинг продължава вече близо два месеца. След като вчера беше обявено, че спасителните екипи са се натъкнали на останки, в близост до бреговете на Австралия, по-рано днес стана ясно, че намерените отломки на се от изчезналия Боинг.

[caption id="attachment_406522" align="alignright" width="300"]Водолази претърсват океана за изчезналия Боинг Водолази претърсват океана за изчезналия Боинг[/caption]

В същото време подводницата, която продължава да изследва дъното на океана за следи от самолета, е покрила вече 90% от предвидената площ. От летателната машина обаче няма и следа. От властите в Австралия обясниха, че предстои пускане на по-мощен сонар, който да успее да засече сигнал от изчезнали Боинг.

Припомняме ви, че самолетът на малайзийските авиолинии изчезна преди близо два месеца - на 8 март. От тогава съдбата му е пълна мистерия, като се появиха всякакви теории - че е бил отвлечен от терористи или е кацнал на отдалечен остров. Тези дни край австралийския град Пърт навътре в морето беше забелязано парче метал с дължина над два метра, за което се предполагаше, че може да е от изчезналия Боинг.

Екипите обаче са категорични, че става въпрос за отломка от друга летателна машина. Според специалисти операцията за издирването на мистериозно изчезнали Боинг е най-скъпата в цялата история на авиацията, научиха от "24 часа".