Ангела Маркел изпадна в нервна криза заради Алексис Ципрас

Гръцкият премиер Алексис Ципрас извади Ангела Меркел извън равновесие. Немският канцлер е на ръба на нервна криза, съобщава немското издание "Шпигел".

Меркел не е на себе си и се опасява, че безотговорното поведение на премиера на Гърция ще повлече надолу еврото. Ако това се случи, канцлерът на Германия ще загуби поста си и вероятно ще бъде сменен.

Това силно обезпокои Ангела Меркел. Тя споделила със свои колеги, че не може да повярва, че съществуват управляващи, които залагат бъдещето на страната си на рулетка.

По време на последното заседание немската канцлерка не сдържа гнева си срещу гръцкия управник и избухна. Тя заяви, че страната на Алексис Ципрас настоява за солидарност и моли Европа за подкрепа, но същевременно с това отказва да съдейства.

Меркел дори определи политиката на Алексис Ципрас като чиста идеология. Тя е категорична, че зад безотговорното му поведение се крие желанието му да защити своите идеи, каквото и да струва това на страната му.

Канцлерката заяви, че гръцкият премиер остави страната си да катастрофира, отстоявайки на идеите си.

Днес говорителят на кабинета на Ангела Меркел заяви, че резултатите от референдума, които се проведе вчера в Гърция, не могат да бъдат основателни за водене на преговори. Той допълни, че ако страната на Ципрас желае да остане в еврозоната, трябва да направи усилие.

[caption id="attachment_450780" align="alignright" width="300"]Алексис Ципрас Ако Алексис Ципрас разклати еврото, Ангела Меркел ще загуби поста си[/caption]

Заместникът на Ангела Меркел - Михаел Фукс също коментира ситуацията, пише "Всеки ден". Той заяви, че европейските избиратели не желаят да плащат заради страна, която всяка година получава 10 милиарда евро и прави нищо, за да ги заслужи.

Той коментира и поведението на Янис Варуфакис, който вчера нарече страните-членки на съюза терористи. Михаел Фукс заяви, че чувства засегнат да чуе това от страна, за която са били отпуснати 300 милиарда евро.