Американският актьор, спортист и майстор по айкидо Стивън Сегал е известен със странните си политически убеждения, в това число нестихващата любов към Владимир Путин. От 2016 г. той има руско гражданство.

Същевременно в родината на актьора му водят десетки дела за сексуално посегателство. Сега пък се оказа, че бездарникът е работил за мафията, при това цяло десетилетие, уж без да знае...

През 2000 г. експертът по бойни изкуства решава повече да не прави филми с насилие поради новооткритата си духовност. Лошата новина е, че неговият бизнес партньор Юлиус Насо е в близки отношения със семейство Гамбино. Точно от мафиотската фамилия идва финансирането на продукциите на Сегал.

Мафиотите използват характерния си начин на убеждаване, за да накарат Стивън Сегал да продължи да прави екшъни, като му отпускат щедър процент от приходите. Впоследствие актьорът даде показания като свидетел на обвинението в процеса срещу Питър Готи и няколко други гангстери.

72-годишната екшън звезда не си признава, че се е огънал под натиска на приятелчетата си, за да не пострада мъжкарският му образ. Но според запознати е ревал като момиченце, когато гангстерите са го заплашили да му счупят ръцете, ако продължи да се прави на духовен гуру.

Източник: „Уикенд“