Принц Хари се подготвя за грандиозно бягство, далеч от Америка. Херцогът на Съсекс демонстрира, намеренията си да се разграничи от съпругата си Меган Маркъл и все по-често е виждан сам. Това обаче не е всичко. Принцът демонстрира намерението си да се върне в Европа, като редовно отскача до добрата стара Англия. Но след като брат му, принц Уилям, категорично заяви, че не го вижда като част от кралското семейство, херцогът е решил да се премести в… Португалия.


Според Ричард Идън, кралски хроникьор, Хари си е купил тайно огромно имение край Лисабон и се подготвя за бягство от Америка. "Корпоративния свят на САЩ и фабриката за илюзии там започнаха да го отблъскват. Меган му обещаваше, че там ще се наслаждава на невероятен живот в този район, но Хари е изключително отдаден на идеята да бъде истинска звезда. Оказа се обаче, че в Холивуд е трудно да оцелееш, дори да си кралска особа. А те двамата не са създадени за бизнес, каквото и да твърдят. 


Принцът и съпругата му се опитаха по всякакъв начин да се наложат в публичните среди като филантропи, миротворци, примери за подражание и важни обществени фигури. Но без сиянието на кралския произход и короната, бързо стана ясно, че Хари е никой. Опитите му да печели пари от разкази за личния си живот, също претърпяха неуспех. И явно принцът е решил да инвестира в пенсионирането си, далеч от суровия живот на Холивуд. Като се подсигури с луксозно имение в Португалия, където би могъл да прекара старините си, в луксозно изгнание. Достатъчно близо до семейството си, но и достатъчно далеч от общественото внимание. Особено след като и Меган вече дава индикации, че е започнало да й омръзва да играе съпруга на нещастен принц...