Канадец тръгна по стъпките на Голямата стъпка, сподели снимки в мрежата

Канадец тръгна по стъпките на Голямата стъпка и дори го улови в кадър. Снимките са правени преди повече от 2 години, но едва сега се появиха във видеопортала YouTube. Видео от разходката на Майлс Ламонт събра повече от 200 000 гледания. А той се кълне, че е видял на живо Саскуоч.

Майлс съвсем случайно тръгва по стъпките на Голямата стъпка преди две години. По време на туристическа обиколка на Tantalus Range северно от Ванкувър. Докато снима с камера заснежените хребети се натъква на необичайна гледка — едра тъмна фигура, която се движи по склоновете покрити със сняг.

[caption id="attachment_408194" align="aligncenter" width="300"]По стъпките на Голямата стъпка. Канадец твърди, че е видял Саскуоч По стъпките на Голямата стъпка. Канадец твърди, че е видял Саскуоч сн. You Tube[/caption]

След повече от две години колебания, Майлс решава да публикува видеото във видеопортала YouTube. „Направих го заради приятелите ми. Не съм имал за цел да привличам вниманието или да твърдя, че съм открил Голямата стъпка. За мен това беше просто една странна среща.

[caption id="attachment_408189" align="aligncenter" width="300"]Странна фигура се движи по склоновете на планина в Британска Колумбия Странна фигура се движи по склоновете на планина в Британска Колумбия[/caption]

Видеото показва една малка черна точка, която се движи доста бързо и то нагоре в планината. „Ако това е човек защо ще ходи до хребета или в най-големите снежни преспи. Защо просто не слезе надолу?“, пита Ламонт.

Според Майлс той е попаднал по следите на Голямата стъпка съвсем случайно и още не може да повярва на това. „Бяхме на огромна височина, снегът беше дълбок, а той тичаше нагоре сякаш за него е детска игра“, споделя той, пред Дейли Мейл.

По думите на Майлс Ламонт съществото, което видял, не е имало екипировка, придвижвало се е на два крака и не е разполагало нито със снегоходки, нито раница. „Да се придвижваш на този терен, без раница, в мекия сняг, е изключително трудно. Освен това е огромно изпитание да се премине цялото това разстояние за толкова кратък период от време от човек. Още повече, ако няма подходящата екипировка.

[caption id="attachment_408192" align="aligncenter" width="216"]Ламонт е убеден, че е видял Голямата стъпка. Ламонт е убеден, че е срещнал Голямата стъпка[/caption]

Майлс е убеден, че съществото на кадрите не е мечка или диво животно. Въпреки че не може със сигурност да твърди, че е попаднал на Голямата стъпка, канадецът е започнал да събира снимки и видео, за да направи документален филм за странното създание, което е срещнал.