Истинска любов като по филмите свърза двете птички

Истинска любов като по филмите и то между птички се случва в град в Хърватия. Местните разказват история, която се повтаря в продължение на вече 12 години. Мъжкият щъркел Клепетан всяка година прелита хиляди километри, за да бъде до любимата си Малена, която е със счупени криле.

[caption id="attachment_403969" align="alignleft" width="300"]Истинска любов свързва двата щъркела Истинска любов свързва двата щъркела[/caption]

Историята на двете птици е сред най-известните в страната и се е превърнала в нарицателно за истинска любов. Която е неподвластна на разстоянието и времето. Нещо повече, вече 12 години всяка пролет хиляди хървати очакват завръщането на мъжкия, за да станат свидетели на събирането на двете птици.

Каква обаче е историята? Още преди 12 години Малена е уцелена от пушката на италиански ловец. Това счупва фатално крилата й и от тогава птичката не може да лети. Местният Степан Вокич се грижи за нея. Любимият й Клепетан не успява да устои на повика на природата и зимата отлита в Африка. Всяка пролет обаче, в продължение на 12 години, той се връща при нея, предават от inews.bg.