Петко Сертов и съпругата му не са били подслушвани, за да се знае дали са разговаряли по телефонаПетко Сертов може изобщо да не е звънял на жена си, за да й каже, че е жив

Петко Сертов може изобщо да не е звънял на съпругата си, за да й каже че е жив. Това издадоха отлично информирани източници от МВР, които се занимават с разследването на изчезването на бившия шеф на ДАНС, който е в неизвестност вече над месец.

[caption id="attachment_433397" align="alignright" width="300"]Петко Сертов може и да не е звънял на жена си Петко Сертов може и да не е звънял на жена си[/caption]

Според спец ченгетата има сериозна вероятност Емилия Сертова да лъже за телефонното обаждане, с което Петко Сертов я уведомявал, че е жив, научиха от Агенция ПИК. Мотивът на ченгетата да се съмняват в думите на съпругата на бившия шеф на ДАНС е фактът, че твърдението й за телефонното обаждане не е нищо повече от обикновени думи, за които липсва каквото и да е доказателство.

Не са истина появилите се спекулации, че телефоните на Петко Сертов и жена му са били подслушвани и съответно липсват СРС-та за проведените телефонии разговори. От службите за сигурност се аргументираха, че е невъзможно използването им, тъй като такива данни просто няма.

Дори и да има СРС-та обаче, те няма как да бъдат използвани по законов път, тъй като за тази цел е необходимо лицето, за което се отнасят, да е извършило престъпление и да има основания за изследването на разговорите му. Петко Сертов обаче не се издирва, тъй като е нарушил закона, а защото просто е изчезнал без следа. За момента липсват данни и срещу него да има извършено каквото и да е криминално деяние, обясниха от МВР.

Припомняме ви, че бившият шеф на ДАНС е в неизвестност вече 32 дена, а в медийното пространство все по-упорито се шушука, че той нарочно е потънал вдън земя, за да започне нов живот с любовницата си.