Петко Сертов страда от тежка форма на шизофрения, затова избягал в Гърция да се лекуваПетко Сертов е бил на лечение в южната ни съседка

Петко Сертов е бил в психиатрия в Гърция! Сензационната новина беше съобщена преди минути от наши източници в разследването, занимаващи се с изчезването на бившия шеф на ДАНС. Оказа се, че истината за 40-дневната одисея на Петко Сертов в южната ни съседка е доста по-страшна от това, което се тиражира в медиите. Топ разузнавачът не е забегнал с любовница, нито пък е изчезнал заради проблеми със съпругата си.

[caption id="attachment_434580" align="alignleft" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

Сертов страда от тежка форма на шизофрения, разкри лекар от ВМА, пожелал анонимност. И жената, с която е бил забеляза в Гърция, не му е любовница, а асистентка, чиято задача е да се грижи за здравето му. Бившият шеф на ДАНС е заминал инкогнито за южната ни съседка, за да постъпи в местна психиатрия, в която да лекува заболяването си, научиха от vsekiden.com. Курсът в психиатричните клиники в подобни случаи продължава около 40 дена. Точно толкова, колкото Петко Сертов отсъстваше от България, заради което беше обявен за национално и международно издирване.

Болестта му се е отключила малко след като Сертов напуснал поста шеф на ДАНС. Той се е лекувал вече няколко пъти в психиатрични заведеня, като последният път е постъпил в болница миналата година.

Той обаче не иска състоянието му да става обществено достояние и затова се опитва всячески да го прикрие. На това се дължи и лъжата му, че е катастрофирал в Гърция и затова не е могъл да се обади в България и издирването му да бъде прекратено. Засега близките му отказват коментар за болестта му. Факт е обаче, че откакто се е прибрал, Петко Сертов е под ключ в дома си вече 8 дена и не е излизал никъде.