Румен Петков се чувства добре и по всяка вероятност ще бъде изписан днес

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков е бил приет във Военномедицинска академия, където е бил опериран.

Първоначално бе съобщено, че Румен Петков е приет по спешност в лечебното заведение, но по-късно стана ясно, че става въпрос за планова операция. Той е опериран от херния, а интервенцията е преминала успешно, съобщават негови съпартийци. Състоянието му не е сериозно и се очаква той да бъде изписан от болницата още днес.

[caption id="attachment_435464" align="alignright" width="300"]Румен Петков се чувства добре и по всяка вероятност ще бъде изписан днес Румен Петков се чувства добре и по всяка вероятност ще бъде изписан днес[/caption]

От АБВ предпочетоха да запазят пълно мълчание по случая и да не разкриват подробности за здравословното състояние на Румен Петков. Репортери от Информационна агенция „ПИК” са направили опит да се свържат с лидера на АБВ Георги Първанов, но той не вдигал телефона си. Това доведе до предположението, че вероятно е отишъл веднага в лечебното заведение, за да се увери на място какво е състоянието на неговия съпартиец и приятел. От лечебното заведение категорично отказват да дадат информация за пациента.

Междувременно Информационна агенция „Фокус” посочи, че новината, че Румен Петков е бил приет във ВМА е била потвърдена от здравното заведение. Вероятно съпартийците на бившия министър на вътрешните работи са останали доста притеснени от факта, че той е бил приет във ВМА, предвид, че в нощта срещу понеделник там издъхна бившият градоначалник на Перник и зам.-председател на парламента от АБВ – Росица Янакиева.

Самият Румен Петков бе на посещение при нея преди състоянието й да се влоши и изрази надежда, че в най-скоро време тя ще може отново да се върне на работа. Първоначално възстановяването й вървеше повече от добре, но след това състоянието й рязко се влоши и тя бе поставена на командно дишане. В последните няколко дни от живота си, Росица Янакиева бе в кома, от която така и не успя да излезе. Поклонението пред тленните й останки бе обявено за днес от 11 ч. в Двореца на културата в Перник, пише pik.bg.