Маргините дърпат конците от чужбина

Причина за разстрела на стоителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия може да са тайно обвързаности с изчезналите от страната „добре облечени бизнесмени” Николай и Красимир Маринови, известни като Маргините. За това пише изданието „България днес”. Според източници от ъндърграунда това е една от възможните версии за бруталното покушение срещу семейството на столичната ул. „Йордан Стубел” в четвъртък вечерта. По думите им сложното финансово положение на притиснатия от кредитори Митко Дамянов било в основата на сближаването му с босове от някогашните силови групировки като СИК.

[caption id="attachment_433777" align="alignleft" width="300"]Митко Дамянов и съпругата му Наталия Митко Дамянов и съпругата му Наталия[/caption]

Според запознати топлата връзка в тежи сложни отношения станал един от съдружниците на убития предприемач – Божидар Ангелов. Твърди се, че той бил от доверените хора на Маргините. Влязъл в обкръжението им с протекция от страна на техния партньор Димата Руснака. След убийството на Димата неговата вдовица отстъпила един от СПА комплексите на съпруга си на Божидар Ангелов. Луксозният хотел с нашумял сред мутрите суши бар се намира в близост до сградата на бул. „Джеймс Баучер”, в чийто асансьор бил взривен сикаджийският бос Стоил Славов, баща на Жоро Главата. Друга версия, в която Маргините нямат пръст. Друга възможна версия за разстрела на семейство Дамянови е бизнесът на съпруга. По времето на строителния бум Митко Дамянов и съдружниците му действат с размах. Привличат клиенти, които плащат за жилища на зелено. Минават години, а хората така и не се нанасят в мечтаните от тях нови домове. Оказва се, че строежите са зарязани, след като са ипотекирани в банки. Проблемите на 48-годишния строителен предприемач стигат своя пик преди около четири години. Тогава 60 ужилени от бизнесмена подадоха жалба до главния прокурор тогава Борис Велчев. В нея те твърдяха, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лева от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.