Спецченге твърди, че няма как Брендо да излезе невинен

Човек от спецслужбите разпространи страшна версия за Евелин Банев-Брендо.

Разкритията за Брендо карат човек да се запита дали той все още е жив или пък е написал книгата си от отвъдното. Човек, който е бил част от спецслужбите в продължение на много години и е преследвал Брендо, проговори за него. Според висшето спецченге, името на което не се споменава (по разбираеми причини), никога не е съществувал вариант сочения за кокаинов крал да приключи „кариерата” си на някой екзотичен остров, откъдето да пише мемоарите си.

[caption id="attachment_443236" align="alignright" width="300"]Спецченге твърди, че няма как Брендо да излезе невинен Спецченге твърди, че няма как Брендо да излезе невинен[/caption]

Разбира се, повече от ясно е, че за да се стигне докрай, трябва да бъде започнато отначало. Спецченгето посочва, че бляскавата кариера на Брендо стартира от монопола на мафията в Сърбия в началото на войната в Република Югославия, когато на съседите са им необходими свежи финансови средства. За разлика от старите канали на Държавна сигурност в България, които са приватизирани, в Сърбия тече обратният процес – прокараните вече канали от мафиотите с цел контрабанда на стока са „национализирани” от режима на тогавашния държавен глава - Слободан Милошевич. Казано с други думи – перфектното „съжителство” между служби и мафиоти.

Опеката над мафиотските канали се поема от службите на Сърбия и паравоенните формирования. В условията на югоембаргото в началото са Аркан, Легия и др. По-късно специалните служби на Сърбия поставят под контрол и наблюдение всички видове стоки – от храна до забранени вещества.

Два са основните контрабандни канали – от Солун (солунското пристанище) и Унгария (странно, но около този канал и преди и сега цари пълна тишина). Скопие например е междинната дестинация за Аркан, където българските служби могат само жално да го шпионират как отпива блажено от питието в компанията на висши митничари. И през двата канала се превъртат всякакви стоки – предимно от Солун на север, както от и през Унгария – всякакъв вид забранени вещества, петролни продукти и какво ли още не, пише Блиц, позовавайки се на информация на бившето спецченге.