Принц Хари и принц Андрю няма да носят униформи на погребението на кралица Елизабет Втора. Двамата херцози, които бяха лишени от почетните си звания, нямат право да носят парадните си военни униформи, без значение, че са ветерани от войните. Актът е своеобразен удар за тях, тъй като дори принцеса Ан носи своята. И на официалното поклонение и придружаването на ковчега до абатството в Уестминстър, двамата трябваше да се съобразяват с удара на кралските помощници.

Крал Чарлз III взе решение да не позволи на сина си да носи униформа, след като доброволно е взел решение да се оттегли от обществения живот и от кралските си задължения. А принц Андрю беше лишен от всичките си почетни титли и звания след като се разбра за скандала с Джефри Епщайн. 

Двамата не можаха да отдадат чест и пред военните паметници пред които минаха, докато придружаваха ковчега по улиците на Лондон. Удар, който без съмнение не ги е оставил безразличен.

Предполага се, че Хари няма да има право да носи парадна униформа и на погребението на кралицата в понеделник, нито принц Андрю. Въпреки че се говори, че крал Чарлз може да размисли и да позволи тази последна милост на брат си.

Това не е първият удар, който двамата трябва да понесат. Часове след траурната разходка, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, трябваше да направи публичен реверанс пред новата принцеса на Уелс. Катрин прие жеста мълчаливо и дори смразена, Камила също. Но актът сам по себе си е признание, че херцогинята и съпругът й признават подчинената си роля в двореца и приемат, че Кейт и Камила са над тях. Действие, което мнозина приемат като своеобразна капитулация във войната с Бъкингам.